ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ / EKE Φροντίζουμε το δάσος που
μας φροντίζει
Από το 2013 το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ
φροντίζει για το δάσος της περιοχής του Κύκκου και
όχι μόνο, οργανώνοντας περιβαλλοντικές ενέργειες και
καμπάνιες με παγκύπρια εμβέλεια.

2024

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, διακρίνεται για την έντονη κοινωνική του δράση σε περιβαλλοντικά θέματα μια και από το 2013, έχει αναλάβει πληθώρα αναδασώσεων και δενδροφυτεύσεων στο δάσος του Κύκκου. Συνεχίζοντας τη δράση που ξεκινήσαμε το 2021 με σύνθημα «Δίνουμε νέα ζωή», δίνουμε προτεραιότητα απευθείας στον άνθρωπο, με τη συνεχή υποστήριξή μας στο έργο του Συνδέσμου «Θερμοκοιτίδας Αγάπης», φροντίζοντας η στήριξη να φτάσει σε όλα τα πρόωρα νεογνά της χώρας μας και των οικογενειών τους.

2022

Συνεχίζοντας την δράση της προηγούμενης χρονιάς εξακολουθούμε να δίνουμε προτεραιότητα απευθείας στον άνθρωπο, στηρίζοντας το έργο της Θερμοκοιτίδας Αγάπης. Η φετινή καμπάνια εστιάζει στο δύσκολο ταξίδι που κάνουν τα πρόωρα νεογνά από τις πρώτες μέρες της ζωής τους παρομοιάζοντάς το με το ταξίδι του Οδυσσέα ως που να φτάσει στην Ιθάκη του. Η καμπάνια είναι μια δήλωση από πλευράς του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κύκκος ότι κατανοούμε τις δυσκολίες των παιδιών αυτών και μια υπόσχεση ότι είμαστε δίπλα τους προσφέροντας στήριξη σε αυτούς που τους δίνουν δύναμη στο ταξίδι.

2021

Διαχρονικά ο Κύκκος έδινε προτεραιότητα στην προστασία του δάσους, δίνοντάς του νέα ζωή κάθε φορά, με ενέργειες ευαισθητοποίησης αλλά και δράσεις στην πράξη όπως δενδροφυτεύσεις. Με τη φετινή καμπάνια, δίνουμε νέα ζωή στηρίζοντας τη «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» το έργο και τις δράσεις της. Διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας, κάνοντας στροφή απευθείας προς τον άνθρωπο, συνεχίζοντας παράλληλα, να προστατεύουμε και να διατηρούμε τη φύση στο δάσος του Κύκκου που είναι ο ίδιος ο τόπος καταγωγής μας.

2018

Στην κορυφή της καρδιάς μας

Αξιοποιώντας το momentum της προηγούμενης χρονιάς και με στόχο πάντα τη διατήρηση και την ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης του κόσμου ως προς την αξία της προστασίας του δάσους, λανσάραμε την καμπάνια «Στην κορυφή της καρδιάς μας». Η εκστρατεία έπαιξε στην τηλεόραση αλλά το επίκεντρό της ήταν η διαδικτυακή ενέργεια «Με την καρδιά σου». Σε αυτήν καλούσαμε τον κόσμο να μπει στο kykkosnature.com και να φυτέψει το δέντρο του online για να μπει σε κλήρωση για πλούσια δώρα. Στόχος της καμπάνιας που στέφθηκε για μια ακόμη χρονιά με επιτυχία ήταν να εμπνεύσουμε στον κόσμο την αγάπη για τη φύση.

2017

Μεγαλώνουμε το δάσος απ’ την πόλη μας
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη δασική περιοχή της Σολέας, η εταιρεία Lanitis Bros και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΥΚΚΟΣ, δεν μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι. Έτσι, το 2017, η εκστρατεία με τίτλο «Μεγαλώνουμε το δάσος απ’ την πόλη μας» εξυπηρετούσε έναν μεγαλύτερο σκοπό, με πρόθεση να αποκαταστήσει μέρος της καταστροφής. Στοχεύοντας να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, δημιουργήσαμε ένα τηλεοπτικό σποτ με το κάλεσμα να δείξουμε όλοι την αγάπη μας στο δάσος. Ακολούθως, ζητήσαμε από τον κόσμο να φυτέψει το δικό του δέντρο διαδικτυακά, μέσω μιας δικής μας πλατφόρμας, με την υπόσχεση ότι «για κάθε ένα δέντρο που θα φυτεύετε εσείς διαδικτυακά, εμείς θα φυτέψουμε ένα στα δάση μας». Θέλοντας να δώσουμε έμφαση στην πρωτοβουλία αυτή, στήσαμε μια οθόνη σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, όπου το κοινό μπορούσε να βλέπει σε ζωντανή μετάδοση τα δέντρα που φυτεύονταν διαδικτυακά, με το όνομα που τους χάρισαν οι ευεργέτες τους. Μέσα σε ένα διάστημα δυόμιση μόλις εβδομάδων, «φυτεύτηκαν» διαδικτυακά 2000 δέντρα, με το στόχο μας να έχει εκπληρωθεί. Με την αγάπη και την πολύτιμη συμμετοχή όλων, σήμερα η δασική περιοχή της Σολέας είναι κατά 2000 δέντρα πλουσιότερη.

2016

Δημιούργησε το δάσος του Κύκκου στην πόλη σου
Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο και με τον στόχο μας να παραμένει πιστός στις αξίες μας για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το δάσος του Κύκκου, το 2016 πραγματοποιήσαμε την εκστρατεία με τίτλο «Δημιούργησε το δάσος του Κύκκου στην πόλη σου». Με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό μας, δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη εφαρμογή και καλέσαμε τον κόσμο να ανεβάσει δύο διαφορετικές φωτογραφίες, μια που απεικόνιζε την πόλη και μία που απεικόνιζε τη φύση, ενώνοντάς τις ως μία. Ακολούθως, ζητήσαμε από το κοινό να ψηφίσει τον σκοπό τον οποίο θα χορηγούσε και θα υλοποιούσε η εταιρεία μας. Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική προσέγγιση της οποίας το αποτέλεσμα εξέπληξε το κοινό αλλά και εμάς τους ίδιους με τη δημιουργικότητά του. Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε με 144 συμμετοχές και 4,584 ψήφους. Με την ολοκλήρωση της εκστρατείας αυτής, η Lanitis Bros χρηματοδότησε την εγκατάσταση δεξαμενών βρόχινου νερού για τα άγρια ​​ζώα του δάσους Κύκκου.

2015

Ανακάλυψε το δάσος του Κύκκου στην πόλη σου

Η δεύτερη στη σειρά πρωτοβουλία για να αναδείξουμε την ομορφιά του δάσους του Κύκκου, πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά μέσα από τον φωτογραφικό φακό των Κυπρίων. Με στόχο να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η ομορφιά του δάσους του Κύκκου βρίσκεται παντού μέσα στην πόλη μας, καλέσαμε όλον τον κόσμο να δει την πόλη του από μια άλλη οπτική και να βγει σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και να παρατηρήσει την ομορφιά της φύσης, όπου κι αν βρίσκεται. Η εκστρατεία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους λάτρεις της φωτογραφίας και όχι μόνο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1,531 αποδεικνύοντας με τον ομορφότερο τρόπο ότι η ομορφιά της φύσης πάντα μας συγκινεί και μας εκπλήσσει. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, πραγματοποιήσαμε μια έκθεση φωτογραφίας όπου βραβεύσαμε τις συμμετοχές που ξεχώρισαν, ενώ οι φωτογραφίες για ακόμη μια φορά κόσμησαν τις εξάδες (1.5L) μας.

2014

Ζωγράφισε το δάσος του Κύκκου

Το 2014 αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε την ομορφιά και το μεγαλείο του δάσους του Κύκκου και να το φέρουμε πιο κοντά στον καθένα ξεχωριστά. Με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, τον καλέσαμε να το δει μέσα από τα μάτια των παιδιών. Προσκαλέσαμε λοιπόν τα παιδιά να εμπνευστούν και να το ζωγραφίσουν. Η εκστρατεία «Ζωγράφισε το Δάσος του Κύκκου» μίλησε στις καρδιές των μικρών καλλιτεχνών της χώρας, καταγράφοντας μεγάλη επιτυχία. Στο πλαίσιο της εκστρατείας μας, πραγματοποιήσαμε μια εκδήλωση όπου βραβεύσαμε τα σχέδια που ξεχώρισαν, την οποία απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Ως επιπλέον επιβράβευση, 4 σχέδια επιλέχθηκαν για να κοσμήσουν τη συσκευασία προϊόντων μας (τις εξάδες 1.5L) μας σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα κυπριακά δεδομένα. Η μεγάλη επιτυχία της εν λόγω εκστρατείας ήταν το εφαλτήριο για μια σειρά εκστρατειών που έφεραν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος… στην κορυφή της καρδιάς μας.

2013

Προστάτεψε το δάσος του Κύκκου
Το 2013, δώσαμε μια υπόσχεση, να φροντίζουμε το δάσος που μας φροντίζει με αγάπη και υπευθυνότητα. Γι’ αυτό, θέλοντας η καρδιά του δάσους να συνεχίσει να χτυπά δυνατά, όπως και η πράσινη καρδιά του νερού μας, αναλάβαμε τη φροντίδα της δασικής περιοχής του Κύκκου, υλοποιώντας πράσινες δράσεις στην περιοχή αυτή σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών:

    • • Οργανώσαμε περιπάτους σε μονοπάτια της φύσης με εθελοντές συμμετέχοντες.

 

    • • Αναβαθμίσαμε τη διαδρομή του μονοπατιού Άγιασμα – Βασιλική, προσθέτοντας παγκάκια και σημάνσεις για τα δέντρα και τους θάμνους. Παράλληλα, καθαρίσαμε την περιοχή που οδηγεί στον εκδρομικό χώρο Ξυσταρούδας και τοποθετήσαμε κάδους σκυβάλων.

 

    • Κάναμε αναδάσωση φυτεύοντας 1,000 δέντρα στη Μοναστηριακή γη του Κύκκου και αναλάβαμε την προστασία των αιωνόβιων δέντρων του Δάσους του Κύκκου.